Celebert besök på bryggarkonferens

Det blir celebert besök när Nya Carnegiebryggeriet anordnar bryggarkonferens i början av nästa vecka. En av talarna är nämligen Tomme Arthur från Lost Abbey.

Tomme Arthur är en av de mest prisade amerikanska bryggarna genom tiderna och Lost Abbey är ett bryggeri som hyllas världen över. Inte minst för sina fatlagrade öl, och det är därför som han är i Stockholm. Hans föredrag ska handla om just fatlagring.

– Jättekul att han kommer, det här kommer att bli jäkligt bra, säger Nya Carnegiebryggeriets bryggmästare Anders Wendler.

Wendler håller i konferensen tillsammans med Garreth Oliver från Brooklyn Brewery. Oliver kommer dock denna gång bara att vara åhörare på konferensen.

Mellan 95 och 100 deltagare blir det under de två dagarna. Förutom Tomme Arthurs programpunkt ska det även genomföras en paneldebatt om ekologisk öl och det blir föredrag om glutenfriöl.

Konferensen genomförs på måndag eftermiddag och tisdag förmiddag. På måndagskvällen är det stor middag där flera spännande öl kommer att serveras.

Det här är fjärde året som konferensen genomförs.

– Vi vill skapa en möjlighet för bryggare att träffas. Det finns en skön öppenhet i den här branschen och det är viktigt att vi fortsätter med det, säger Wendler.