Pine Ridge satsar på rejäl expansion

De åkte till Tjeckien för att titta på ett bryggverk på 1000 liter. Och kom hem med en beställning på dubbelt så mycket. Nu satsar Pine Ridge på att växa rejält.

Bryggeriet i Falkenberg bryggde från början på ett 200-liters bryggverk. Men där växte man ur både bryggverk och lokaler. Nu står ett nytt brygghus redo och ett bryggverk är på väg.

– Nu blir vi en spelare att räkna med. Vi står med fötterna på jorden men snart har vi väldigt bra förutsättningar. Vi vet inte var det här kommer att landa, säger Mikael Karlsson.

Han driver bryggeriet tillsammans med Fredric Johansson. De båda kompanjonerna åkte till Tjeckien för att titta på sitt nya bryggverk. Då var planen att satsa på 1000 liter. Men i bilen på väg dit blev det en hel del diskussioner och till slut kom man hem med en order på ett 2000-liters bryggverk.

– Det skilde inte enormt mycket i pris så det kändes rätt. Vi måste växla upp och med detta bryggverk kan vi på sikt vara med och försöka vinna Systembolagets offerter, säger han.

Duon har gjort en hel del planering och skaffat sig ett bra utgångsläge inför uppstarten av det nya bryggeriet. Det nya bryggeriet har tankar med en kapacitet på 14000 liter, en tappningsmaskin anländer i maj, det är klart med en distributionslösning till Göteborg och allt pappersarbete för att komma ut på Systembolaget är avklarat.

– Det här är en ordentlig uppskalning för oss. Sista maj räknar vi med att allt börjar rulla, säger Karlsson.

Det första målet är att snabbt gå från en årsproduktion på 15000 liter till 35000 liter. Men givetvis finns det planer för mer än så.

– Vi vill göra det här lite med glimten i ögat, men det känns som att vår tid börjar nu. Om vi når 150 000 liter kan vi anställa, säger han.

Förhoppningen med den nya utrustningen är inte bara att brygga mer utan att även öka kvaliteten på ölen.

– Men kombitankar och en riktig buteljeringsmaskin ska det bli så, säger Karlsson.