Carlsberg storsatsar i kampen mot corona

Carlsberg satsar stora pengar i kampen mot coronaviruset. Foto: Carlsberg.

Carlsbergs stiftelser har finansierat många framsteg när det gäller ölproduktion och annan utveckling. Nu satsar man 140 miljoner kronor på att få stopp på corona-viruset.

Verksamheten med stiftelser har funnits sedan 1800-talet och det har finansierat många projekt inom ölproduktion, men också till framsteg inom bland annat samhällskunskap och naturkunskap.

Nu har man beslutat sig för att bidra till kampen mot COVID-19-viruset och det är rejäla pengar som satsas. Totalt handlar det om drygt 140 miljoner svenska kronor som kommer från Carlsbergs-stiftelserna och pengarna går till tre olika internationella forskningsprojekt.

– COVID-19 utvecklas exponentiellt just nu, så vi är glada över att vi snabbt har kunnat mobilisera ett samarbete mellan några av världens ledande forskare för att bidra till att lösa de enorma utmaningar vi står inför. Carlsbergs grundare J.C. och Carl Jacobsen och Carlsberg-stiftelsen har i alla tider hjälpt till när samhällen har varit i kris, och vetenskapen behövs nu mer än någonsin för att lösa dessa frågor och tänka långsiktigt, säger stiftelsens ordförande Flemming Besenbacher i ett pressmeddelande.