Carlsberg satsar på artificiell intelligens

Artificiell intelligens beskrivs av en del som det största hotet människan står inför. Det är inget som hindrar Carlsberg när bryggeriet nu ska använda artificiell intelligens för känna igen smak och doft.

Nu finns det kanske inte så mycket som talar för att Carlsberg kommer att ta över världen. Åtminstone inte utanför ölkretsar.
“The Beer Fingerprinting Project,” bygger på en idé från Jochen Förster, professor och ansvarig för jäsning vid Carlsberg Research Laboratory. Även Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet and Microsoft deltar i projektet.
– Det existerar inga snabba analyser idag för att bestämma smakföreningar i öl. Men det är avgörande att vi kan göra detta för att säkerställa att vårt laboratorium fortsätter att utveckla öl med högsta möjliga kvalitet och vara ett föredöme för bryggerier i Danmark och resten av världen, säger Förster till webbsajten foodingredientsfirst.com.
Han säger också att det kommer att göra det möjligt att mycket snabbare utveckla ny bryggerijäst för användning i olika typer av öl och det med högre kvalitet.

Mer om artificiell intelligens:

Artificiell intelligens tar fram nya öl