Artificiell intelligens tar fram nya öl

Gillade du inte ölen du just drack? För lite beska? För mycket? Då är det bara att skicka ett meddelande till bryggeriets artificiella intelligens så anpassas receptet och en förbättrad version kommer i nästa batch.

I en värld där datorer nu kan köra bilar utan mänsklig inblandning är det kanske inte så konstigt att det engelska företaget IntelligentX nu satsar på öl utvecklade med hjälp av artificiell intelligens.

– AI handlar om att fatta beslut och när du brygger öl är det många beslut att fatta, säger Rob McInerney, en av grundarna till IntelligentX i en video på företagets hemsida.

– Vi tar alla val, alla ingredienser, metoderna och så vidare och lägger det i en datastruktur som AI:n kan förstå.

– Vi kan inte göra miljontals öl, så vi börjar med att jobba tätt ihop med bryggeriet för att koda in deras intuition i vår algoritm. Det ger en start och när väl vår öl finns ute till försäljning så kan vår AI ha en konversation med alla våra kunder. Det ger oss en feedback som kan användas för att utveckla ölen.

Det går att anmäla sig på företagets hemsida om man vill testa ölen. Men enklast är det nog fortfarande att bara köpa en annan öl om du inte är nöjd med den du dricker nu…