Alpine ett humligt paradis i Kalifornien

Alpine är ett av världens bästa bryggerier när det gäller humliga öl. Följ med Beernews på ett besök.

Det tar ungefär en halvtimma med bil från San Diego till Alpine. Resan dit är uppför i princip hela vägen och på bara en halvtimma förändras mycket. Du hamnar i ett bergssamhälle som inte alls påminner om den storstadsmiljö som San Diego erbjuder.

Här hittar vi alltså Alpine Beer Company, ett ganska oansenligt bryggeri med en provsmakningspub i direkt anslutning till bryggeriet.

Det här är verkligen ett paradis för humleälskaren. Bland de 20 kranarna är merparten humliga öl som är fräscha, rena och otroligt uppfriskande.

Allra bäst av dom alla är Alpine Nelson, en IPA som blåser det mesta annat i den klassen av banan. Att dricka den färsk är en njutning som varje ölälskare borde få uppleva.

Bland de 20 ölen håller i princip alla hög klass. De enda som höll lite lägre kvalitet var en singelhumlad öl med humlesorten Pacific Jade.

Dessutom är det stor skillnad på priser. Ett smakprov hos Alpine kostar 1,25 dollar och det är ungefär halva priset mot vad du får betala på den centrala ställwena i North Park i San Diego.

Det här är ett ställe som man inte bör missa vid ett besök i södra Kalifornien. Förutom de goda ölen är det en skön avkoppling att komma upp i bergen öster om San Diego och njuta av lugnet.