Business Monkey lägger ner bryggning

Johan Malmberg och övriga delägare har beslutat att lägga ner Business Monkey. Foto: Privat.

Business Monkey i Bollebygd meddelar nu att man lägger ner verksamheten. De sista leveranserna har redan gått iväg till Systembolaget.

Det har varit ett tufft år för Johan Malmberg och hans Business Monkey. Redan i november skrev vi om att bryggeriet hade problem.  Nu visar det sig att det blev för tufft. Under hösten har försäljningen minskat kraftigt till följd av pandemin. Detta har gjort att intäkter och utgifter inte varit i balans. Ägarna har inte kunnat hitta en väg ur krisen och därför kommer följande nu att ske:

– Business Monkey läggs i malpåse. Det är ett gemensamt beslut av ägarna i bolaget. Verksamheten kommer att vila intill vi känner att det dags att dra igång igen eller till dess att andra beslut tas. De sista leveranserna har gått ut till Systembolaget, säger Johan Malmberg.

Vad som nu händer är han inte klar över riktigt än, mer än att han tillsammans med sin fru går in med ett nytt bolag som tar över det mesta av utrustning, betalningar och skulder.

– Verksamheten i Töllsjö kommer den att drivas vidare av ett nystartat bolag som går in och löser de kostnader och åtaganden som Business Monkey i dagsläget har. Det nya bolaget har inte fastställt inriktning på verksamheten men det finns en mängd uppslag som innefattar bland annat spökbryggning åt andra, en satsning på alkoholfria drycker samt gårdsbutik/café.

– Inget är fastställt ännu men det känns bra att ha hittat en lösning där bryggeriet kommer att ha ett fortsatt liv även efter pandemin, säger Johan Malmberg och tillägger att mer information kommer under våren.