Så släpps tillfälliga ölnyheterna i vår

Systembolaget har klart med tidsplan för de tillfälliga nyheterna under första halvan av 2021. Foto: Systembolaget.

Det släpptes rekordmånga tillfälliga nyheter på Systembolaget under 2020. Nu är det klart hur lanseringarna ska se ut under första halvåret 2021.

Det var med anledning av coronaviruset som Systembolaget gjorde om sina lanseringsplan för de tillfälliga nyheterna. Från att ha presenterat nyheter varannan fredag gick man över till att släppa öl varje tisdag, och då färre öl vid varje tillfälle.

Nu är det klart att tisdagarna blir kvar, i alla fall under det första halvåret.

– Vi ser att anpassningen att lansera nyheterna varje vecka har fungerat bra och fortsätter med det. Just nu har det handlat om att undvika köer, men vi vet också att det finns ett stort nyhetsintresse så det är utifrån kundens perspektiv positivt att erbjuda nyheter oftare, kommenterar Emelie Westrup, kategorichef för öl på Systembolaget.

Under 2020 släpptes det rekordmånga öl i det tillfälliga sortimentet. Drygt 300 öl blev det i det som kallas TSE, det exklusiva utbudet, och dessutom blev det nästan ytterligare 100 nya öl som lanserades lite bredare i fler butiker inom de sortiment som kallas TST och TSV.

– Vi kommer lansera lika många per vecka som vi gjort nu under hösten ungefär, menar Westrup.

Under våren ska dagens system utvärderas och det är i dag oklart hur det blir till hösten, eller när faran med coronaviruset är över.

– Det är såklart nya köpmönster som vi uppmärksammat 2020 men om det är kopplat till fler lanseringar av tillfälligt sortiment eller covid-19 är svårt att säga, tycker jag. Jag kommer titta närmare på det nästa år, menar Westrup.

De dagar som gäller under våren är alltså alla tisdagar från och med 26 januari till 15 juni. Enda undantaget är tisdagen efter påsk, 6 april, då det inte släpps några tillfälliga nyheter.