Hyllad festival stoppas – men inte ölet

Malmö Brewing, Sahtipaja och Brewski är några av de svenska bryggerier som varit med på Hunahpu´s Day-festivalen de senaste åren. Foto: Privat.

Ölet kommer tillbaka, men inte festivalen. Så blir det för Cigar City och deras hyllade årliga evenemang.

 

Ni har förstås räknat ut att det handlar om Hunahpu´s Day. Under de senaste elva åren har Tampabryggeriet Cigar City släppt sin hyllade imperial stout och samtidigt ordnat med en festival där många av världens mest hyllade bryggerier deltagit.

Men i pandemitider är det inte mycket som blir som vanligt. Cigar City tvingas lämna ställa in den årliga festivalen, där flera svenska bryggerier deltagit de senaste åren.

Ända sedan pandemins start i början av förra året har bryggeriet jobbat med flera olika tänkbara lösningar för festivalen men nu står det alltså klart att den inte blir av. Däremot blir det ett nytt öl även detta år.

Hunahpu kommer tillbaka i en vanlig version och en fatlagrad version. Ölen släpps på flaska och de exakta datumen är ännu inte bestämda. Så det blir alltså en lite stympad variant av den populära dagen i år, men för de personer som älskar Hunahpu´s Day ska det i alla fall inte vara omöjligt att få tag på ölet.

Ölet kommer dels att säljas fysiskt från bryggeriet men ska också vara tillgängligt via onlineförsäljning.