Burkar den första av flera förändringar

Ny lokal och större bryggverk blir det på sikt. Men första förändringen hos Nordic Kiwi Brewers blir att enbart satsa på burkar.

Beernews har tidigare berättat om flyttplanerna för Nordic Kiwi Brewers. Planen är att ha bryggeriet vid Jungfrusund och att där på sikt satsa på en bryggeripub. Men den flytten ligger en bit bort i tiden.

I stället blir den första större förändringen att bara satsa på burk.

– Det ska bli redan i januari. Det är bra för miljön och det är bra för ölet. Det enda negativa kan vara att en del tycker att det är estetiskt bättre med flaskor, men vi vill satsa på burkar, säger Craig Donovan.

Tanken är att samarbeta med företaget Can-Man och det verkar som att Nordic Kiwi Brewers blir första i Stockholm med att satsa på enbart burkar.

Det blir bara burkar på sikt för Nordic Kiwi Brewers.

En av anledningarna till bytet är att nuvarande flaskningsmaskin börjar bli sliten och lösningen med en portabel burklina passar perfekt i ett bryggeri där det börjar bli riktigt trångt.

– Vi kommer att ha kvar flaskorna i en övergångsperiod, bland annat behöver vi växla ut flaskorna i vår försäljning via Systembolaget, säger Donovan.

Flytten till Jungfrusund och satsningen på en bryggeripub ska fortfarande bli av, men kommer att ta lite tid. Man hoppas nu på att vara på plats om cirka två år.I samband med flytten ska det också investeras i ett nytt bryggverk. Dagens kapacitet på 1000 liter per bryggning kommer inte att räcka och redan i dag dubbelbrygger man.

– Vi pratar om att ha ett bryggverk på 2000 liter eller 2500 liter. Men om vi ökar försäljningen så som vi vill kan det bli ännu större, säger Donovan.