Bryggeriet fixar med hårdrockskonsert

Bildspel

Bild 2 av 5

Niclas Engelin kommer att spela nya låtar med bandet We Sell The Dead.

Han är medlem i In Flames. Men när Niclas Engelin spelar i Beeriums bar om ett par veckor är det med bandet We Sell The Dead. Nu har bandet och bryggeriet tagit fram ett öl tillsammans också.

Kopplingarna mellan öl och hårdrock har varit många de senaste åren. Nu är det dags igen när bandet We Sell The Dead spelar live hos Beerium Kraftölsbryggeri i Ale utanför Göteborg 14 december.

– Det blir som att spela i ett vardagsrum och kommer att bli en intim spelning. Dessutom får folk chansen att dricka god öl, säger Engelin.

Han har haft en lång karriär som musiker där han är medlem i In Flames, har släppt musik med Engel och dessutom spelar i bandet We Sell The Dead, som spelar hårdrock med inspiration från 70-talet.

– Vi har ett extremt musikintresse och gillar allt från det allra hårdaste till grunderna inom hårdrocken. Det här ska bli jättekul, säger Marcello Milli, som är en av delägarna till Beerium Kraftölsbryggeri.

Kopplingen till musik har funnits när de haft sin provsmakningsbar öppen, men den här spelningen blir den största hittills. ”Obey The Riff – Beerium Session vol 1” kallas evenemanget och det öppnar upp för att det kan bli fler liknande satsningar framöver.

– Vi har testat en del livemusik men inte haft en konsert på det här sättet. Det ska bli kul när vi har samma musiksmak, säger Erik Höglund, en annan av delägarna i bryggeriet.

Kombinationen med musik och öl passar bra för Niclas Engelin, som dessutom bor inte så långt från bryggeriet.

– Jag har grannar i Nödinge som tjatat om det här stället. Sedan gillade lokalerna när jag kom hit och fick veta att de här killarna gillar musik och framför allt hårdrock.

Under dagen kommer det även att vara premiär för ett öl som tagits fram speciellt till spelningen. Även det heter ”Obey The Riff”.

– Det finns många bandöl, men vi gjorde ett hyllningsöl till rockmusiken och riffet, säger Milli.

Ölet är en pale ale som är tänkt att passa många.

– Vi ville ha något lättdrucket och läskande. Vi ser fram emot det här och det blir dessutom den första spelningen där vi presenterar nytt material från en skiva som kommer i februari, säger Engelin.

120 biljetter finns det till spelningen och för den intresserade är det bara att titta mer här.