Brewskival lockar med fler specialbiljetter

Kenneth och Megan Peterson hade åkt från USA för att gå på Brewskival i fjol. Foto: Ronny Karlsson.

Nästa år är det femårsjubileum för Brewskival. Räkna med minst 100 även bryggerier då och fler specialbiljetter till dom som är på hugget.

Brewskival har under de fyra år festivalen genomförts tagit klivet till att vara Sveriges mest hyllade ölevenemang. I augusti i år var det nästan 8000 personer som under två dagar njöt av god öl från olika delar i världen.

När det nu närmar sig biljettsläpp för nästa års festival är ambitionerna minst lika stora som i år.

– Brewskival har blivit större än vi trodde för några år sedan. Men det skulle också kunna bli för stort. Vi skulle inte vinna något på att ha 150 bryggerier här och dessutom blir riskerna för oss för stora, säger Marcus Tybell.

En del förändringar blir det till nästa års festival. Det blir till exempel gratis inträde på söndagen och antalet Early Bird-biljetter, med tidigare tillträde till festivalen, utökas. Bijetterna släpps 1 december.

– Vi ska hitta på en del extra saker när vi firar fem år, men allt är inte klart ännu. Det som är klart är att det blir fler som kommer att kunna köpa biljetter för att komma in tidigare. I fjol hade vi runt 300 sådana biljetter, till nästa år har vi satt en limit på 600, berättar Tybell.

Målet är som vanligt att hitta nya spännande bryggerier att, och även om det blir stort fokus på svenska och amerikanska bryggerier hoppas Tybell hitta kul utställare från andra delar av världen.

– Sverige och USA ligger långt fram så det är naturligt att de syns här. Men vi vill vara med och förbättra craft beer-scenen över hela världen och då vill vi att bryggerier från andra länder också ska få vara med i det här nätverket.

Vid årets festival var det 107 bryggerier som fanns med, och Marcus Tybell skulle tippa att man hamnar där även 2020. Det totala antalet spikas inte än på ett tag.

– Marcus Hjalmarsson brukar hitta några nya bryggerier varje gång han är i USA eller andra delar av världen. Det blir säkert så den här gången också. Vi har en ständig dragkamp om detta, det slår aldrig fel.