Bröderna Reinklou redo för premiär

Det första ölkitet han fick glömdes bort. Men med tiden har ölintresset växt hos Karl Reinklou. Nu satsar han på sitt eget bryggeri.

Reinklou Ranch Brewery är namnet på bryggeriet som hoppas ha sin premiär i slutet av juni.
– Som det är nu ska vi ha bryggeriet för att ha kul, säger han.
Numera är brorsan Olle Reinklou med i företaget, men från början vara det bara Karl.
Han fick ett ölkit i födelsedagspresent men var inte så ivrig att komma i gång.
– Jag glömde faktiskt bort det men hittade det efter något år. Då provade jag och det blev riktigt gott så då blev jag mer intresserad, säger han.
Han beskriver sedan sitt första egna recept som ”det absolut värsta han har druckit” men en hel del har hänt sedan dess.

Det ökande intresset fick honom att bygga ett eget bryggverk på 20 liter, och därefter blev det ett nytt bygge på 100 liter.

– Där började det att kosta pengar så jag fick rådet att starta ett bolag, säger han.
Det bolaget närmar sig nu sin kommersiella premiär. De håller till i Tullus nordväst om Östersund i Jämtland. Om han hinner så blir det premiär på Revsunds ölfestival i Jämtland i slutet av juni. I så fall är det en american pale ale som blir deras första öl som säljs.
– Vi är gärna med där, men vi måste veta att vi har en bra öl att ta med först.
Steg för steg har bryggeriet växt och kanske blir det så en gång till framöver.
– Vi är i valet och kvalet om vi ska satsa på ett bryggverk på 200 liter. Om det blir så bygger vi även det själva, säger Karl Reinklou.

Han jobbar i dagsläget på en bensinmack och räknar med att bli kvar där. Några planer på att leva på bryggeriet finns inte. Inte ännu i alla fall.

Det är så många grejer jag sagt att jag inte ska göra men så har jag gjort det ändå. Vi vill göra god öl sedan får vi se var det hamnar.