Svenskar världsbäst på dryckesböcker

Det svenska förlaget Grenadine är bäst i världen på dryckesböcker. Den utmärkelsen fick man nyligen vid en gala i Kina.

Det var vid Gourmand World Cookbook Awards i Kina som Grenadine prisades för att vara bäst i världen på dryckesböcker. Det här är andra gången man tar hem priset, första gången var 2013.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Det är viktigt med uppmärksamhet och det här stärker tron på att vi gör rätt saker, säger ägaren Stefan Lindström.

Beernews har tidigare berättat att duon Simon Svensson och Peter Eronsson vann pris för bästa ölbok med ”Kreativ Ölbryggning” på samma gala och deras böcker är utgivna av Grenadine. Förlaget tog även hem en guldmedalj i klassen för whiskyböcker där Örjan Westerlund vann med boken ”Bourbon & American Whiskey”

– Utomlands betyder det här väldigt mycket, det är kanske svårt att förstå i Sverige. Vi är ganska dåliga på att höja oss själva, säger Lindström.

Han fick flera nya spännande kontakter under galan i Kina och räknar med att utmärkelserna kommer att ge ringar på vattnet.

– Efter förra titeln kom det flera författare som ville jobba med oss. Vi siktar även på att ge ut böcker på engelska i England och USA. Därför känns det extra spännande att det blev pris för en bok om amerikansk whisky.