Bra intresse för tävling med mörka öl

Bildspel

Bild 1 av 2

Alexander Ternstrand Ericson vann flera priser vid förra årets tävling.

Minst 45 porter och stouts. Det kan du prova på hembryggarfest i Mölndal i helgen och det blir en hel del besökare.

Porter Stoutträffen är tänkt att utvecklas till en nationell hembryggartävling för just de stilarna. Förebilden är Belgoträffen i Uppsala som hållit på betydligt längre.

– Vi var kanske inte sena ut med information i år, men det har ordnat upp sig bra. Det var väldigt bra i fjol och ser ut att bli något liknande år, säger Simon Svensson, som är en av arrangörerna.

Cirka 170 förköpsbiljetter är sålda och Svensson tror att det till slut blir åtminstone 200 besökare. Inte het oväntat är det porter och stout som gäller för att få vara med i tävlingen.

– Men det går bra att brygga både stiltypiskt och lite galnare grejer. Det kommer att vara en domartävling och så delar vi ut pris i Folkets val, säger Svensson.

På lördag genomförs tävlingen och platsen är Kulturhuset Möllan i Mölndal.

Givetvis är det en hel del hembryggare från Göteborgstrakten som finns med i tävlingen, men det kommer också tävlande från bland annat Skåne och Småland.

– Vi vill växa geografiskt och tanken är att det här ska bli en tävling med deltagare från hela landet. Det ska vara en nationell hembryggartävling, säger Svensson.

Den här gången krockar tävlingen med föreningen Maltes hembryggarträff i Limhamn, men trots det har intresset varit stort.

– Det är alltid något som man krockar med nuförtiden. Det kommer att bli en bra dag, säger Svensson som räknar med att en hel del av deltagarna går på efterfest hos Haket, där det är caskfestival.