Bottenvikens växer ur den gamla kostymen

Mattias Bergström och Joakim Nilsson på Bottenvikens Bryggeri.

Bottenvikens Bryggeri tar över grannlokalen och blir därmed 180 kvadratmeter rikare. Nu slipper de bryggeritetris.

Att hela tiden montera upp och ned utrustningen inför och efter tappning tar tid och Bottenvikens har inte den tiden, så nu har man lyckats få tag på en ny angränsande lokal att växa i.

– Vi ligger i en industrilokal och vi har varit lovade att få grannlokalen och nu har vi fått den, så det bli ytterligare 180 kvadrat, säger Joakim Nilsson på Bottenvikens Bryggeri.

I den nya lokalen kommer bryggeriets burklina stå mer eller mindre permanent monterad och dessutom blir det mer lagerutrymme.

– Vi behöver kunna lagra mer öl och det hänger delvis ihop med att vi tagit över Pite Bryggeries produkter.

Bottenvikens fick tillträde till den nya lokalen vid årsskiftet och nu jobbar de för fullt med att få ordning på allt.

– Helst skulle vi vara klara igår, tanken är att vi ska ha vår första upptappning i veckan.

Men de blir inte helt ensamma i den nya lokalen, de får en hyresgäst samtidigt: Lule River Destillery.

– De är i en uppstartsfas och deras nya brännare kommer nästa vecka, tidigare har de gjort lite småbatcher på en utrustning vi har.

– Det är kul att ligga nära en annan verksamhet och vi ser redan synergieffekter, till exempel använder de vår etikettering.

Bottenvikens Bryggeri gör inte sprit själva, men helt omöjligt är det inte att den nya grannen inspirerar dem till att prova lite smått.

– Man vet aldrig, men det är inte vår avsikt att konkurrera med dem. Så fall blir det en bränning av nån av våra produkter för att skapa något nytt.