Poppels satsar på ny hazy imperial IPA

Mats Wahlström, här till höger och tillsammans med Mikael Dugge Engström, ser fram emot den nya bolagslanseringen. Foto: Peter Lindh.

I mars släpper Poppels en ny dubbel-IPA som man hoppas på att få in i Systembolagets fasta sortiment, ett öl inspirerat av tidigare samarbeten med bland annat Collective Arts.

De senaste två åren har det kommit ut några dubbel-ipor från bryggeriet i Jonsered och nu är tanken att Poppels ska få in en i Systembolagets fasta sortiment.

– Vi har gjort ett gäng dubbel-ipor som varit uppskattade, så nu ska vi testa och se om vi kan koka ihop något med det bästa från dem, säger Mats Wahlström på Poppels.

De dubbel-ipor han pratar om är bland annat Escape the Mothership, som gjordes i samarbete med All In Brewing och Collective Arts.

– Det var många som tyckte att den var rolig, men sen har vi även gjort dubbel-iporna Unmasked och Behind the Mask med tyska Sudden Death samt ytterligare en under egen flagg.

Just nu skissar Poppels på lanseringsplanerna för den nya dubbel-ipan, som ska heta Imperial Neipa. I mars är det tänkt att den ska släppas i beställningssortimentet med avsikt att den vägen komma in i det fasta sortimentet.

– Det är en av tre nya produkter som vi ska ha med oss framöver, den, Tropical IPA och London Lager.

Dessutom kommer en del annat nytt från Poppels under våren.

– Det som kommer närmast är en margarita sour i experimentserien, en fatlagrad stout och en english style pale ale.

– Men ingen av dem kommer att bli en långvarig del av Poppels sortiment.