Poppels kastar ut sina lageröl och gör en ny

Magnus Pettersson och resten av teamet på Poppels hittade inspiration till namnet på det nya ölet i London, via Göteborg. Foto: Pressbild

Poppels gör nu en omstart av sin lagerproduktion. Två öl försvinner och ett nytt kommer till.

Poppels har två lageröl som inte längre når upp försäljningskraven. Och då väljer Jonseredsbryggeriet att börja om helt från början. Jonsereds Pilsner och Modern Lager försvinner och i stället kommer en helt ny lager.

– Har man ett öl som inte fungerar försäljningsmässigt och faller i Systembolagets rankning kan det vara svårt att få tillbaka det. Hantverkslager är ett tufft segment, men väldigt många av våra kunder gillar lager.

– Så vi diskuterade vad vi skulle göra istället. Vi kom fram till att vi ville göra ett öl som överraskar som uppskattas både av den vane hantverksöldrickaren och den som mest tycker om lager, säger Magnus Pettersson.

Poppels slänger ut sina två lager och i stället kommer den här: London Lager. Foto: Pressbild

En pilsner och en modern lager försvinner alltså och det som kommer i stället är en glutenfri och ekologisk vienna lager med cascade-, pacific gem- och hersbrückerhumle. London Lager heter den och den lanseras idag, 8 september på Systembolaget och den 9 september på The Bishops Arms.

– Det är väldigt roligt att lansera den på en brittisktinspirerad pubkedja och den kommer passa fantastiskt till maten som de serverar där.

– Det är en bärnstensfärgad öl som är lätt karamellig och vi har jobbat med humlen för att få en fräschör. Jag gillar matöl och den här passar bra med både husmanskost och klassisk brittisk pubmat som fish & chips.

Att man valde namnet London Lager hade inte så mycket med typen att göra. Utan mer med den känsla man ville ge.

– När vi sökte inspiration pratade vi om Göteborg, som vi kommer från, och som kallas Lilla London. Då snöade vi in på modskultur från 1970-talet med vespor, motown, estetiken och musiken. Då kändes London Lager rätt.

Nu är målet att få in den i fasta sortimentet på Systembolaget, så därför kommer den bara att finnas beställningsbar till att börja med.

– Klart ambitionen är att få in den på så många butiker som möjligt.