Bingebo bryggde sista ölen före flytten

Bildspel

Bild 1 av 6

Under fredagen bryggde Thomas Bingebo för sista gången innan flytten till Åby.

Efter tio år närmar sig flytten för Oceanbryggeriet. I morse påbörjades den sista bryggningen i Lyckholms gamla lokaler i Göteborg.

Det var i februari 2007 som Oceanbryggeriet fick tillgång till sina lokaler. I september samma år bryggdes den första ölen, en red ale.

När det nu var dags för den sista bryggningen innan flytten till Åby, så bryggdes det förstås en red ale igen. Last Call Red blir en öl som nästan är en klon på den första ölen.

– Vi använder mer humle nu. Det är en stor skillnad på de tio åren, humlen har fått mycket mer plats i ölen, säger Thomas Bingebo.

Han äger Oceanbryggeriet tillsammans med Rodrigo Arvidsson och Peter Andersson. Efter fredagens bryggning börjar planeringen av flytten till nya lokaler i Åby. Det blir ett produktionsstopp på cirka sex veckor.

– Vi har bryggt en hel del så vi ska klara oss. Det ska bli stor skillnad, nu kommer vi till en lokal som är anpassad för bryggning. Dessutom blir logistiken lättare, säger Bingebo.

Bryggverket på lite drygt 1500 liter ska flytta med, och det ska kompletteras med några nya tankar. Nuvarande årsproduktion på cirka 270 000 liter är tänkt att utökas.

– Det siktar vi på, säger Bingebo.

I början av mars ska flytten äga rum och sedan ska allt installeras på nytt. Det blir ändå en smidigare övergång jämfört med att skaffa ett nytt bryggverk.

– De här grejerna kan vi ju, det kommer att gå ganska smidigt, säger Bingebo.

I de nya lokalerna ska det också finnas en bardel. Den kommer att ligga en våning upp med utsikt över bryggeriet. Målet är att ha öppet både för sällskap och för allmänheten. En invigning av det nya bryggeriet ska det också bli.

– Men jag vet inte när eller hur ännu, säger Bingebo.