Beer Week-ölen blir humlig även i år

Gbg Beer Week 2017 blir humlig precis som föregångaren. Men Beerbliotek har gjort sin egen tolkning.

Förra årets Gbg Beer Week var en succe och ni kan förmodligen hela den resan. Beernews har också tidigare skrivit om att det blir Beerbliotek som brygger den officiella ölen till årets ölvecka.

Nu är det klart att det blir en ny humlig öl, men denna gång en session-IPA med namnet ”A Moment Of Clarity. Gbg Beer Week 2017”.

– Den är inspirerad av förra årets öl och är en hyllning till det Olle Andersson och Stigberget gjorde, säger Adam Norman på Beerbliotek.

Efter den stora succén med förra årets officiella öl, så var det kanske en viss oro hos arrangörerna att det skulle vara svårt att få ett bryggeri att ställa upp. Men Beerbliotek nappade direkt. Det diskuterades olika öltyper, bland annat att göra berliner weisse, men till slut blev det ett humligt val.

Denna session-IPA ligger på 4,7 procent och tanken med ölen är att den ska ha en bred målgrupp.

– Vi vill göra en öl för hela Göteborg, inte bara för ölnördar, och en öl som är både intressant och lite svagare, säger Norman.

16 mars, som en liten smygpremiär på Gbg Beer Week, kommer det att vara premiär för ölen i Beerblioteks provsmakningsbar vid bryggeriet. Dagen efter släpps den på Systembolaget. 15 000 burkar kommer att vara tillgängliga där inledningsvis.