Magnus blir bryggare på andra sidan sundet

Magnus Rönnerup är hembryggaren som också driver Living Dead. Men nu tar han steget över sundet och börjar jobba på en dansk bryggeripub.

Rönnerup har precis påbörjat en anställning hos Bryggeriet Apollo på Vesterbrogade i Köpenhamn.

– De kontaktade mig strax före jul och det kändes bra. Jag går och lär mig bryggverket nu. Det känns skoj och det är lite större än vad jag är van vid, säger han.

Arlöv-killen har bryggt öl hemma under ett antal år, och driver dessutom Living Dead, ett av de varumärken som vuxit fram på bryggeriet Minus -1 i källaren hos Bishops Arms Gustav Adolfs Torg i Malmö.

Nu tar han steget till ett betydligt större bryggverk i Köpenhamn.

– Batcherna brukar ligga på mellan 750 och 1000 liter där. Sedan finns ölet på fyra av deras ställen i Danmark, berättar Rönnerup.

På Apollo lär det bli en hel del nya öl att brygga för honom. Stället har ofta nya öl på sina kranar även om en pilsner alltid ska finnas tillgänglig. Bryggverket finns på bottenvåningen av restaurangen och är fullt synligt för gästerna.

– Jag kommer säkert att brygga en hel del tidiga morgnar, det passar mig bra. Men de vill att jag brygger även när det är öppet i bland.

Förutom jobbet i Köpenhamn tänker han också fortsätta att brygga öl för Living Dead i Malmö.

– Jag ska försöka att hinna med det någon gång i månaden i alla fall, säger han.