Båt på turné fixar gratis öl i skärgården

Sugen på gratis öl i sommar? Chansen finns om du befinner dig i Stockholms skärgård.

För åtta är sedan fick Sverige tuffare regler när det gäller båtfylla. Så när Carlsberg i sommar åker runt och bjuder på öl så handlar det förstås om alkoholfri öl.

– Sommaren är högsäsong för ölförsäljningen och under senare år har allt fler upptäckt alkoholfri öl. Tidigare sågs alkoholfria alternativ mest som ett nödvändigt ont, men nu finns det både en stark alkoholfri trend och massor av goda alkoholfria öl att välja mellan, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige, i ett pressmeddelande.

I fjol ökade försäljningen av alkoholfri öl med 30 procent i dagligvaruhandeln och Carlsberg har varit marknadsledande inom det segmentet sedan man lanserade sin första alkoholfria öl för tolv år sedan.

– Vi har alltid sagt att smaken är viktigare än procenten och för alla som både gillar att vara ute på sjön och att njuta av en god öl finns det många smakrika alternativ att välja mellan. Det är därför som vi har sjösatt ölbåten som vi hoppas ska kunna sprida glädje till båtfolket i sommar, säger Henric Byström.

Ölbåten med alkoholfri öl börjar att resa runt i dag och kommer under sommaren bland annat besöka Arholma, Björkskär, Blidö, Dalarö, Djurö, Fejan, Finnboda, Grinda, Harö, Ljusterö, Möja, Nassa, Ornö, Rödlöga, Sandhamn, Simpnäs, Svartlöga, Svartsö, Utö, Vaxholm, Yxlan och Öja.