Barrelworks en dröm om du gillar fatlagrat

Bildspel

Bild 2 av 4

Barrelworks var inte speciellt välbesökt när vi var på plats.

Om man gillar fatlagrade öl så gillar man definitivt Barrelworks i Buellton. Vi gjorde ett besök under resan tillbaka till Los Angeles.

Det sägs ju att man ska spara det bästa till sist. Vi gjorde nästan det när vi besökte Firestone Walkers Barrelworks i Buellton på den sista hela dagen i Kalifornien för den här gången.

Deras vanliga tasting room höll hög klass och bjöd på god mat, men det är Barrelworks som verkligen imponerar. Här har Firestone Walker byggt ett provsmakningsrum där det bara serveras fatlagrade öl. Tio fatlagrade suröl följs upp med åtta fatlagrade strong ales.

Allt serveras i små glas med smakprov på 3 oz (cirka nio centiliter), det är inte billigt med ett pris på över tre dollar per glas, men det är gott och det är öl som i vissa fall bara går att dricka här.

Dessutom fick jag möjligheten att prova Firestone Walkers tre senaste Anniversary-öl (XVIII, XIX och XX)

Där är fortfarande favoriten förra årets släpp XIX, men här är det nästan som att välja mellan sina barn. De senaste åren har Anniversary varit bland det bästa jag druckit.

Förutom de 18 fatölen finns också en kyl med flaskor, där det erbjuds ytterligare cirka 15 öl som alla är svåra att få tag på. Egentligen var det redan mer än fullt i väskorna, men någonstans aka det väl gå att få ner den Imperial Walkers Reserve som jag inte kunda låta bli att köpa. Den är en fatlagrad porter som är tänkt att plockas fram vid något speciellt tillfälle framöver.

Första anhalt när det gäller Firestone Walker blev annars det stora bryggeriet i Paso Robles längre norrut i Kalifornien. Ett imponerande bygge med en imponerande bar och restaurang.

Här blev det smakprov på ofiltrerade DBA, Hammersmith IPA och en suröl som hette Ten Buck Chuck.

Surölen var riktigt trevlig med skön balans,och hela stället andades klass. Men ska du bara besöka ett Firestone Walker-ställe ska du definitivt åka till Buellton.