Barnaby hyllas med speciell bryggning

Nils Hultkrantz (infälld) och hans kollegor på Stigbergets hedrar avlidne Barnaby Struve med ett speciellt öl. Foto: Montage/Ronny Karlsson.

Beskedet att Barnaby Struve avlidit var tufft för de tidigare kollegorna på Stigbergets. Nu hedrar man sin tidigare arbetskamrat med ett väldigt speciellt öl.

 

Det var i förra veckan som Beernews kunde berätta att Barnaby Struve avlidit. Den kände amerikanske bryggaren sörjdes förstås av kollegor, släktingar och vänner i USA, men även i Sverige hade han många vänner. Inte minst i Göteborg där han under två år jobbade på Stigbergets Bryggeri.

Nu har Göteborgsbryggeriet bestämt sig för att hedra sin avlidne vän med ett speciellt öl. Man har nämlien försökt att brygga det öl som var Barnabys första i Sverige, en bryggning som inte alls blev som det var tänkt men ändå blev bra.

– Vi bryggde 2000 liter på Ringön, där vi har samma bryggverk som det Barnaby bryggde på, säger vd Nils Hultkrantz.

Medan resten av gänget på Stigbergets åkte till Norge skulle Barnaby Struve brygga sitt första öl för Stigbergets. Men mängden havre och ett bryggverk med vissa begränsningar innebar en hel del utmaningar. På något sätt blev det ändå ett öl, men det landade på 11,1 procent istället för planerade åtta procent.

Ölet blev gott och serverades på Göteborgskrogar under namnet Children´s Village. Ja, ni som bor i Göteborg förstår namnet.

– Vi ska ha ölet på 20-litersfat och sälja det till lokala krogar till självkostnadspris. Då får de ett billigt öl som de kan ta bra betalt för, säger Hultkrantz.

Utmaningen med projektet var förstås att göra ”misstagen” på samma sätt en gång till. Om det blev exakt på samma sätt lär ingen få veta, men snart kommer det starka och goda ölet vara möjligt att prova igen.