Arvid ny i rollen som vd på Oppigårds

Arvid Runéus är ny vd för Oppigårds Bryggeri. Foto: Privat.

Sakta men säkert tar Björn Falkeström steg bort från kontrollen över Oppigårds Bryggeri. Nu har Arvid Runéus tagit över som vd i företaget.

 

Ända sedan starten för över 15 år sedan har det varit grundaren Björn Falkeström som haft kontrollen över Oppigårds. Men i höstas sålde han en majoritet av sitt företag och flaggade också då för att han skulle avsluta sitt engagemang som vd i företaget.

Nu har det skett och Arvid Runéus har klivit in i hans ställe.

– Det är alltid lite tillfälligheter när sådant här dyker upp, men jag kände direkt att det här var intressant. Jag kände att jag ville träffa Björn och det stämde bra när vi pratade, säger Runéus om resan till att bli ny vd på Oppigårds.

Rollen är ny, Runéus gjorde sin första arbetsdag 18 januari. Men Oppigårds hade han koll på sedan tidigare.

– Det är ett bryggeri som jag köpt öl från på Systembolaget så länge jag har kunnat handla där, säger han.

Hans inledande fokus ska läggas på försäljning och marknadsföring, men på sikt ska han förstås sätta sig in i hela verksamheten mer i detalj.

– Jag är inte här för att förändra en massa, men visst finns det saker vi kan göra. Jag är övertygad om att vi kan öka vår försäljning. Vi är stora på Systembolaget men kan titta på till exempel export, säger Runéus.

I dagsläget hyr han en stuga utanför Hedemora och veckopendlar från Stockholm. Men målet är att flytta till Dalarna. Runéus har en juridikutbildning  och har jobbat med affärsjuridik samt på en konsultbyrå med affärsfokus.

Givetvis har han uppbackning av Björn Falkeström under inkörningsperioden.

– Det kan säkert finnas saker som jag ser annorlunda på än Björn, jag kommer ju in i det här från ett annat håll. Men han har byggt upp allting och kan alla delar, så det finns mycket att lära, säger Runéus.

För Björn Falkeström är det både skönt och lite konstigt att kliva åt sidan.

– I början nu känns det bara bra, men på sikt kan det nog kännas lite. Men det är efterlängtat för mig att inte ha hela ansvaret själv, säger han.

Falkeström säger sig vara glad över att Runéus ”stått ut med oss i en månad nu”, och hans engagemang i bryggeriet kommer inte att ta slut än på ett bra tag.

– Jag sitter fortfarande i styrelsen och jobbar sex till sju dagar i veckan. På lördagarna brukar jag gå ner och kolla lite temperaturer och jäsningen i bryggeriet, jag bor ju ändå så nära.