Baren som låter Bud Light vara dyrast

Vad sägs om en bar med ett ganska vettigt ölutbud, men där ändå Bud Light är i särklass dyrast? Nu är det verklighet i Kanada.

Det finns en del barer som på olika sätt protesterar mot öljättarna. Vissa bojkottar helt öl från bryggerier som AB InBev och Millers Coors. Men The Prairie Firehouse i Brandon, Manitoba, har valt ett helt annat sätt.

Flaskutbudet ser helt okej ut och priserna också. Men ett pris sticker ut. Bud Light är nämligen dyrare än alla andra öl på menyn.

– Det är fortfarande en del personer som tror att det är ett skämt. Men sedan får de notan, säger ägaren Anna Dumas till sajten The Drinks Business.

På Twitter har den kanadensiska baren förklarat sin prissättning för kunderna.

– Vi tar 15 dollar för Bud Light för att inspirera folk att dricka riktig öl. Vi erbjuder ett antal hantverksöl, lokala och mycket goda öl gjorda av hårt arbetande entreprenörer för 6-10 dollar.

Som en jämförelse kan nämnas att Sasquatch Stout (473 ml) kostar sju dollar och LOTW Lakeside Kolsch landar på 6,50 dollar. Surly Tood The Axeman (500 ml) kostar tio dollar för en flaska medan alltså Bud Light (341 ml) landar på 15 dollar för en flaska.

Inte så svårt att välja eller?

Läs hela artikeln här.