Enkät: Bryggverket satsar bara på burk

Bryggverket från Umeå ska brygga mer öl nästa år, och det blir fokus på burkar. Det och mer får du veta av deras enkätsvar.

Bryggverket hade ett bra 2017, med flera framgångar. Under nästa år ska produktionen fortsätta att öka. Här är alla deras svar på våra enkätfrågor.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2017?
– Att vi anställde Jesper som gjorde praktik via Gastronomiprogrammet hos oss 2016. Vilket innebär mindre stress, mer humana timmar och ännu mer möjlighet att utveckla andra delar av bryggeriet. Att vi började bytet till burk med CanMans mobila burkning. Och att vi vann första pris med Ale Night Long (en av våra sessions) på Nolia Beer.

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2018?
– Från och med april siktar vi på att burka all vår öl med CanMan. Satsar på att nå ut ännu mer i Norrland med hjälp av olika distributionslösningar. Kommer brygga ett gäng nya öl och siktar på att få in två nya på TSLS på Systembolaget.

3. Hur mycket öl producerade ni 2017 och hur mycket räknar ni med att producera under 2018?

– Vi gjorde cirka 40 000 liter öl i år och siktar på 60 000 liter nästa år.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2018?
– Gårdsförsäljning och kanske att man börja kolla på monopolet huruvida det ska vara kvar eller ej.

5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri 2017?
– Hmm, svårt. Men Stigbergets har varit med nästan varje gång jag gått hem från Systembolaget, Brewski likaså. Tempel Brygghus har också gjort många bra öl i år och även skalat upp ordentligt.