Norra Sveriges största bryggerier slås ihop

Från vänster; Patrik Hellström (Bryggverket), Gustaf Ahlin (This is how) och Albin Stenberg (Bryggverket).

För att fortsätta att utvecklas och växa slår sig This is How i Piteå och Bryggverket i Umeå samman. En satsning som de beskriver som ett naturligt steg och något som hade hänt också utan dagens utmaningar med att driva bryggeri.

Moderbolaget This is how AB har förvärvat Bryggverket. Samtidigt har Bryggverket gått in som delägare i moderbolaget. Trots en gemensam ägarstruktur är planen att låta båda bryggerierna och varumärkena leva vidare – nästan – som tidigare.

 

– Vi ser stora möjligheter att samverka, kunskapsmässigt förstås, men också i produktionen när vi nu är två bryggerier i två städer. Det kommer att ge This is How möjlighet att växa söderut och Bryggverket norrut, säger Robert Sjölund, vd på This is How.

 

Sammanslagningen sammanfaller också med att Bryggverket fått sitt nya 30-hektoliters-bryggverk på plats, vilket gör att den gemensamma kapaciteten nu uppgår till nära en halv miljon liter.

 

– Självklart innebär detta att vi nu kommer att kunna hjälpa varandra med vissa produkter eller produktioner där vi ser fördelar med det, säger Gustaf Ahlin på This is How.

 

Att bryggerierna går samman är något som de beskriver som ett naturligt steg och något som inte direkt har med att det är tuffa tider att göra.

 

– Nej, jag är övertygad om att sammanslagningen hade skett ändå. Bryggverket är enormt starka på den lokala marknaden och är ett välfungerande företag. Vi delar ofta samma idéer och mål men har lite olika tankar om hur man kan nå dit och min erfarenhet är att det är en kombination som brukar leda till bra grejer, säger Gustaf Ahlin och fortsätter:

 

– Vi har jobbat sida vid sida länge och det känns jävligt kul att nu verkligen få jobba tillsammans med Albin och Patrik som båda är otroligt skickliga på det de gör.

 

Albin Stenberg på Bryggverket instämmer:

 

– Att få göra det här, med inte bara duktigt folk, utan folk vi klickat med direkt känns som något vi behöver nu. Det blir en fortsättning på vår positiva utveckling. Så vi ser verkligen fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans.