Bajen nekas att sälja öl på hemmamatcher

Öltältet har de senaste säsongerna gett intäkter på över två miljoner per år. Men nu är tillståndet indraget för Hammarby Bandy.

Under många år har Hammarby bandy kämpat med en dålig ekonomi. Ett ljus i mörkret har varit det öltält som funnits på arenan Zinkensdamms IP i samband med hemmamatcherna. Där har supportrar samlats före match och inkomsterna har landat på över två miljoner kronor per år.

Men nu är det stopp för tältet. I maj drogs tillståndet in och något nytt har inte utfärdats. Enligt klubbens ordförande Jan Henriksson drogs tillståndet in på grund av klubbens dåliga ekonomi.

– Frågan är oerhört viktig för oss. Vi har varit säkra på att få till det på något sätt för det är en verksamhet som funnit i nio år och fungerat klanderfritt. Därför känns det så ologiskt att vi skulle tappa tillståndet nu när vi vänt ekonomin, säger Henriksson till Dagens Nyheter.

I slutet av oktober spelas den första hemmamatchen för säsongen mot Villa-Lidköping. Just nu ser det inte ut att bli någon ölservering inför den matchen, men Jan Henriksson hoppas på nya förhandlingar med kommunen.

Läs hela artikeln här.