Tedenmyr blir som Zlatan i korplaget

Bildspel

Bild 1 av 3

Magnus Tedenmyr blir ansvarig för produktion och kvalitet hos Pine Ridge.

 

Han har bryggt öl sedan 1986. Nu ska Magnus Tedenmyr se till att Pine Ridge fortsätter att utvecklas i sin snabba takt.

Han har redan varit hos Pine Ridge på konsultbasis i ungefär ett år. Men numera är Magnus Tedenmyr anställd av bryggeriet i Falkenberg.

– Jag tycker att de har branschens häftigaste design och approach och tror mycket på det här bryggeriet, säger Tedenmyr.

Redan 1986 bryggde han sina första batcher på Pripps i Bromma och efter drygt tio år där bar det av till Gotlands Bryggeri. På senare år har han jobbat som konsult åt olika företag, och bland annat lagt mycket tid på Coppersmiths där han också är delägare.

– Nu blir det Pine Ridge till 95 procent, jag har några små andra uppdrag kvar, säger Tedenmyr, som började sin tjänst 1 oktober.

Pine Ridge har ända sedan starten haft en offensiv satsning på gång. Man är ett av de bryggerier som deltar i flest ölfestivaler i landet och har fått bra fart på sin försäljning. Med Tedenmyr med på resan blir det lite mer tid över för ägarna Fredric Johansson och Mikael Karlsson, som så här långt både drivit Pine Ridge och haft andra jobb.

– Jag ska ta ansvar för produktionen och även för kvalitet. Fredrik ska fortfarande skriva recepten, mitt jobb blir att optimera det vi gör.

För de båda grundarna betyder det mycket att få med en så rutinerad kraft i bryggeriet.

– Det blir en ny fas för oss. Nu ser vi ljuset i tunneln, det har varit svårt att hinna med tidigare, säger Fredric Johansson.

Bryggeriet håller i dag en produktionstakt som motsvarar cirka 120 000 liter öl per år, och allt har gått fort framåt. I dagarna kommer deras första folköl, en lager, ut på marknaden, och fler sådana öl ska följa. Dessutom fortsätter nylanseringarna på Systembolaget.

– Vi vill in på fler butiker hos Systembolaget, men även på fler restauranger. Nu ska vi organisera oss annorlunda, tidigare har vi drivit andra företag på heltid och sedan gjort det här på heltid. Det har blivit 80-timmarsveckor för oss, säger Johansson.

Att Tedenmyr är välkommen till företaget råder det ingen tvekan om.

– Det är som att få in Zlatan i korplaget. Det är helt fantastiskt för oss, säger Johansson.