Supporteröl ska ge bästa försäljningen

Mia Ek, Johan Ek, Anna Sjöqvist och Magnus Hinz driver Stallarholmens Brygghus tillsammans. Foto: Privat.

Johan Ek har varit Hammarbyare hela sitt liv. Nu har han dessutom bryggt ett supporteröl tillsammans med kollegorna på Stallarholmens Brygghus.

Det är mycket som kretsar kring öl för Hammarby. När det inte handlar om stjärnspelare som fångar en öl och dricker efter ett drömmål, så är det Spendrups som går in som huvudsponsor och därmed retar upp bland annat supportrar till Djurgården.

Men det stannar inte där. Nu har nämligen Stallarholmens Brygghus tagit fram ett officiellt supporteröl för supporterföreningen Bara Bajare.

– Jag har spelat ishockey i Hammarby och ville göra något. Bara Bajare stöttar lagen i alla sporter och vi ville göra ett öl där en del av pengarna går till dom, säger Johan Ek.

Han driver bryggeriet i Strängnäs tillsammans med Mia Ek, Magnus Hinz och Anna Sjöqvist. Hela planen på att starta ett bryggeri dök upp under en resa till Kuba.

Bryggeriet startade ungefär samtidigt som Kennedy Bakircioglu gjorde det där drömmålet mot IFK Göteborg och sedan firade med en supporters öl. Nu finns kopplingen till Hammarby där igen och Johan Ek tror att ölet kommer att sälja bra.

– Först och främst hoppas jag på att sälja ölet till krogar på Södermalm, men jag hoppas på Systembolaget också. Jag räknar med att det blir vår största order på öl hittills, säger Ek.

Ölet har fått namnet Non Plus Ultra vilket är något som alla Hammarbyare känner till enligt Ek. Han ser gärna att samarbetet med Bara Bajare fortsätter och utvecklas.

– Vi har pratat även om att göra andra drycker och kanske då något alkoholfritt.

Även när det gäller bryggeriet är målet att utvecklas.

– Planen är absolut att växa. Vi har byggt ut, men letar också nya lokaler och det primära för oss är att få plats med fler jästankar, säger Ek.