Åtta svenska bryggerier till ölvecka i Berlin

Dugges, Hyllie bryggeri ,Svartbergets Fjällbryggeri och Brekeriet finns med bland bryggerierna som deltar i Berlin Beer Week. Foto: Montage.

Nu ska tyska ölälskare få chansen att prova god svensk öl. Åtta svenska bryggerier kommer nämligen att delta under Berlin Beer Week.

 

Det är Erik Frithiof och Glenn Pålsson som driver Great Swedish Beer Festival som ligger bakom det hela. Festivalen blev inbjuden att vara med under ölveckan i den tyska huvudstaden.

– Det blir två olika evenemang och det känns jättekul att vara med, säger Frithiof.

Ölveckan genomförs i början av september och för tre av de åtta deltagande svenska bryggerierna blir det två chanser att visa upp sin öl.

Hyllie Bryggeri, Beerbliotek och Brekeriet inleder nämligen med att finnas med på ett evenemang hos Strassenbräu i Berlin den 8 september.

Det stora evenemanget blir sedan på lördagen, den 11 september, då de svenska bryggerierna blir en del av Beer And Street Food Days.

Utöver de tre ovan nämnda bryggerierna kommer även Dugges, Svartbergets Fjällbryggeri, Elmeleven, Benchwarmers och Smith Street Brew att vara med.

– Det är fantastiskt bra att synas på det här viset, jag tror det blir bra för alla bryggerierna. Vi valde ut bryggerier lite geografiskt men tog också de bryggerier som är redo att exportera, säger Frithiof.

Tre öl var kommer de ha med sig till lördagen, så totalt blir det 24 svenska öl som erbjuda. Cirka 3000 personer kan tas in under street food-dagen och det blir förstås en spännande publik att möta.

Dessutom hoppas Erik Frihtiof på en liten överraskning utöver de 24 ölen.

– Vi hoppas på att årets GSBF-öl ska vara färdigt så vi kan ta med det.

Det ölet bryggdes tidigare i sommar av Dugges, Remmarlöv Gårdsbryggeri och Stockholm Brewing.