Nu är ölet bryggt till populära festivalen

Bildspel

Bild 1 av 3

Glenn Pålsson, Magnus Engström, Erik Frithiof och Hampus Olofsson var på plats under bryggningen och ölet har premiär i oktober.

En festival med bara svenska utställare kräver förstås också ett svenskt festivalöl. Nu är det bryggt och valet föll på att göra en råglager.

 

Det var Remmarlöv Gårdsbryggeri som var värdar när ölet till Great Swedish Beer Festival bryggdes. Även Dugges och Stockholm Brewing har varit inblandade i diskussionerna kring receptet, och Magnus Engström från Dugges var på plats.

Med i samarbetet finns också Darryl de Necker på Beerbliotek som designat etiketten till ölet.

– Vi ville göra en lager och samtidigt ge den en liten tvist. Så vi tyckte att ölstilen råglager borde komma upp i ljuset, säger Hampus Olofsson på Remmarlöv Gårdsbryggeri.

Det intressanta projektet blir alltså det officiella ölet för Great Swedish Beer Festival i höst.

– Jag känner inte till så många andra som gjort en råglager i Sverige tidigare så det var en kul dag, säger Olofsson.

Hampus Olofsson var värd för bryggdagen. (Foto: Adam Jönsson)

Ölet kommer att lanseras i Systembolaget tillfälliga sortiment i oktober och det blir totalt 15 000 33-centilitersburkar som hamnar där.

– Det mesta kommer att vara på burk, sedan kan det kanske bli några fat också, säger Olofsson.

Bryggdagen blev givande och trevlig för alla inblandade.

– Ja, det var jättekul och det kändes roligt att vi gjorde något som är lite annorlunda, det var en lyckad dag, säger Olofsson.

Great Swedish Beer Festival genomförs i Malmö sista helgen i oktober och då kommer 100 svenska bryggerier att erbjuda öl till besökarna.