Freedom Day – pubarna öppna som vanligt igen

I dag kan de brittiska pubarna äntligen öppna utan restriktioner. Foto: British Beer & Pub Association.

I dag öppnar de brittiska pubarna utan att ha några restriktioner att ta hänsyn till. Allt fler britter vill till pubarna och många kräver att regeringen ger sitt stöd.

 

Det har varit tufft för många brittiska pubar under de senaste 18 månaderna. Över 2000 pubar har stängt för gott och många har kämpat med låga eller inga intäkter alls i perioder.

Men från och med i dag, 19 juli, är alla restriktioner borta. Nu är det fritt att sitta i stora sällskap på pubarna och kraven på avstånd är borta.

I samband med det kräver flera stora bryggerier att regeringen agerar och hjälper pubarna. Det sker via en återlansering av kampanjen Long Live The Local.

– Vi vet hur viktiga pubarna är för våra sociala liv. Det är jättebra att pubarna är tillbaka som vanligt, men vi kan inte ta dom för givet och därför stöttar vi Long live The Local, säger Patrick Dardis, vd för Youngs.

Long Live The Local startades 2018 och har nu alltså väckts till liv igen. Där uppmanas britterna att skriva under ett upprop för att få politikerna att ställa upp bättre för de brittiska pubarna.

– Greene King står bakom kampanjen och uppmanar regeringen att investera i brittiska pubar och bryggerier. Det kommer att betala sig med starkare samhällen, fler jobb och en blomstrande näring att vara stolt över, säger Nick Mackenzie, vd för Greene King.

I en undersökning som gjorts av British Beer & Pub Association säger mer än 40 procent av britterna att de kommer att gå oftare till den lokala puben när restriktionerna är borta. Det skulle förstås innebära fina nya intäkter för en hårt drabbad bransch.