Gott om svenskar på Wakefields ölfest

Malmö Brewing är ett av de svenska bryggerierna på Wakefest kommande helg. Anders Hansson och Thomas Fransson var på plats även i fjol. Foto: Ronny Karlsson.

Svenska bryggerier fortsätter att ta plats även internationellt. Vid Wakefest i Miami i helgen är åtta av drygt 100 utställare från Sverige.

Wakefest i Miami har blivit en av de största ölfesterna i USA och i år innehåller deltagarlistan över 120 olika bryggerier.

Av de tio bryggerier som rankas högst på Ratebeer finns åtta på plats och man kan tänka sig att köerna kommer att bli långa vid till exempel Toppling Goliath, Trillium, Bottle Logic, Other Half och Superstition. Dessutom brukar J.Wakefield själva ha en hel del egna öl att locka med.

Men på plats finns också åtta svenska utställare. Värdbryggeriets grundare Jonathan Wakefield har varit ett antal gånger i Sverige och där knutit kontakter som lett till en inbjudan till helgens festival.

På plats på lördag kommer besökarna att kunna dricka öl från All In Brewing, Brewski, Dugges, Malmö Brewing, O/O, Omnipollo, Poppels och Stigbergets.

För besökarna gäller det dock att vara effektiva och ingen lär klara av att hinna prova alla öl. Festivalen pågår nämligen i fem timmar och sedan är det över. Totalt kommer det att finnas en bra bit över 200 öl att välja bland för besökarna.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Gott om svenskar på Wakefields ölfest

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer