Hyllade bryggaren får sitt eget radioprogram

Johnathan Wakefield har gjort sin debut som radiopratare tillsammans med kollegan Maria Cabre. Foto: Sirius XM.

Brygga öl kan han. Nu återstår att se om profilen Johnathan Wakefield även klarar av att leda att radioprogram.

Det är radiokanalen Sirius XM i Miami som startar en serie där Johnathan Wakefield och Maria Cabre blir programledare. De är de två drivande personerna bakom bryggeriet J.Wakefield och givetvis ska radioserien handla om öl och bryggning.

Varje avsnitt är en timma långt och det första progreammt sändes den gångna helgen. Planen är att ha två gäster varje vecka, en gäst ska vara från branschen och den andra gästen ska gilla öl men kan vara kock, musiker eller hålla på med idrott.

– Jag är så exalterad av den här nya showen och det ska bli kul att få prata med intressant människor om inte bara craft beer utan om branschen i sig, om större sociala frågor och om allt vi tycker om med populärkultur, säger Johnathan Wakefield till Florida Beer News.

The Beer Hour är namnet på showen som ska sändas en gång per vecka.

Johnathan Wakefield och Maria Cabre har båda varit i Sverige och bryggt öl. Bryggeriet har funnits med på All In Beer Fest och bryggt öl hos Poppels i Jonsered. Flera svenska bryggerier är också varje år inbjudna till J.Wakefields stora ölfestival i Miami, men över 100 deltagande bryggerier på plats.