Årets Pink Boots Blend börjar säljas

Årets Pink Boots Blend består av Idaho Gem, HBC 630, Talus, Triumph och Loral. Foto: Pressbild

Yakima Chief Hops öppnar nu för förhandsbokning av Pink Boots Blend, humleblandningen som säljs till stöd för kvinnor i ölbranschen.

Det är femte året som Yakima Chief Hops tillsammans med kvinnor i branschen runt om i världen tar fram Pink Boots Blend. I år deltog kvinnor från fem olika länder i humleurvalet.

Nu har YCH öppnat för förhandsbeställning av humlen, som sen levereras i januari. En del av intäkterna går till att hjälpa kvinnor i branschen via organisationen Pink Boots Society. Pengarna ger kvinnor möjlighet att utbilda sig för att bättre kunna hävda sig karriärmässigt i branschen. Hittills har försäljningen bidragit med över tre miljoner kronor och i år hoppas man nå över totalt fyra miljoner kronor.

Årets humleblandning består av Idaho Gem, HBC 630, Talus, Triumph och Loral, vilket ska ge den en doft av bland annat citrus och bär.

– Årets blandning är spännande för att det innehåller Idaho Gem, en variant utvecklad av Gooding Farms, som är en humlegård som drivs av kvinnor. Urvalprocessen var inte bara en möjlighet att skapa en ny blandning utan också ett tillfälle att lära Pink Boots Societys medlemmar om sensorisk analys och humleblandning, säger Tiffany Pitra, Sensory Manager på YCH.

– Nu är det upp till bryggerierna att brygga ett öl med ett syfte och att föra fram utbildning och karriärmöjligheter för kvinnor i branschen. Det är fantastiskt att veta att den här blandningen kommer att dra in pengar till en inspirerande organisation och bidra till utsökt öl – det är verkligen något som är värt att fira, fortsätter hon.

Den 12 december är sista chansen att beställa, vilket ska ge tid nog för bryggerierna ska kunna brygga med humlen på internationella kvinnodagen den 8 mars.

Läs om förra årets bryggningar med Pink Boots Blend runt om i Sverige.