Jätteökning för branschorganisationen

Erik Frithiof, ordförande för Sveriges Oberoende Bryggerier, kan vara glad med tanke på man fått in 55 nya medlemmar i år. Foto: Ronny Karlsson

Sveriges Oberoende Småbryggerier har haft en fullkomlig rusning av nya medlemmar i år. 55 nya medlemmar innebär att mer än vart fjärde bryggeri nu är med.

Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier har fått större muskler efter att man haft ett stort inflöde av nya medlemmar under året. Sedan årsskiftet har man nästan fördubblat medlemsantalet.

– Det känns lite som ketchupeffekten, när många går med är det ännu fler som vill vara med, säger Erik Frithiof, som är ordförande.

– Vi börjar bygga upp en bra organisation och har en bra agenda. De ser att det händer saker och vi kan erbjuda dem bra medlemsservice.

De nya medlemmarna är en blandad skara med allt från Remmarlöv och Göteborgs Nya till Uncharted och Stallarholmen.

– Vi har en agenda som verkar locka både stora och små. Det är jäkligt roligt och det blir mycket erfarenhetsutbyte, säger Erik.

Med 125 medlemmar får Sveriges Oberoende en tyngd som kan användas på olika håll för att förbättra villkoren för branschen.

– Vi får absolut en större anledning att finnas till och blir viktigare för myndigheter, Systembolaget och politiker att lyssna till. Vi lockar 125 av 400 och det är något att räkna med.

– Och ju fler medlemmar det blir, desto fler engagerade medlemmar får vi. Det ger en spinoff-effekt som gör att vi kan jobba med fler projekt. Man märker på alla nya att de vill engagera sig.