45 000 brittiska pubar öppnar sina dörrar

Under måndagen kan 45 000 brittiska pubar ta emot gäster inomhus igen. Foto: Ronny Karlsson.

Det har varit öppet på uteserveringar. Men i dag är en stor dag i Storbritannien då 45 000 pubar återigen kan ta emot gäster inomhus.

Under en tid har brittiska pubar med uteserveringar kunnat hålla den delen öppen, och det har förstås skapat en viss ölförsäljning.

Men måndag 17 maj har varit efterlängtad av många. Nu öppnar nämligen 45 000 pubar sina dörrar för att ta emot gäster inomhus. Bara cirka 2000 pubar får vänta med att öppna, då det är för trångt i de lokalerna.

Man uppskattar att det kommer att säljs runt tre miljoner pints med öl under måndagen på pubarna och givetvis skapar det intäkter som en hårt utsatt bransch längtat efter länge.

Men British Beer & Pub Association vill inte se för ljust på situationen, trots tre miljoner pints som ska säljas bara under den första dagen.

– Det är fortfarande 1,6 miljoner pints färre än under en normal måndag, bland annat beror det på att 2000 pubar måste fortsätta att ha stängt. Dessutom är de som öppnar begränsade av att de inte får ha stående gäster, säger Emma McClarkin i ett pressmeddelande.

Hon kräver att alla pubar ska få ha öppet utan restriktioner från och med 21 juni, men något sådant beslut finns inte i dagsläget.