Ännu mer In Flames i Odd Island

Fjärås

Daniel Svensson tar in In Flames-basisten Peter Iwers i sitt bryggeri Odd Island. Foto: Ronny Karlsson

Det blir ännu mer In Flames i bryggeriet Odd Island. Nu tar före detta trummisen Daniel Svensson in basisten Peter Iwers i bolaget.

– Det blir perfekt, jag hinner inte med allting själv, säger Svensson.

Beernews skrev för en tid sedan om Daniel Svensson som tog steget från att vara trummis i In Flames till att starta ett eget bryggeri. Den satsningen går vidare men Svensson har svårt att få tiden att räcka till. Därför kommer nu även Peter Iwers in i Odd Island.

– Han kommer att jobba mycket med försäljning, han har bra kontakter i krogsvängen, säger Svensson.

Iwers började som basist i In Flames 1997 och är fortfarande med i bandet. Tanken är att han ska hinna lägga tid på bryggeriet även när bandet är ute på turne.

Odd Island, som ligger i Fjärås söder om Göteborg, ska expandera framöver. Det första steget är att satsa på ett 500-liters bryggverk under hösten.

– Vi ska försöka ta det vidare ett par steg och då gör vi det tillsammans.

Iwers har sedan tidigare viss inblandning i den göteborgska ölscenen, då han äger restaurangen 2112 tillsammans med gitarristen Björn Gelotte.

Samarbetet mellan Svensson och Iwers lär inte bli några problem, under många år har de samarbetat mycket nära musikaliskt.

– Vi blir ett bra team. Jag slutade ju i bandet för att få mer tid till familjen, och nu kommer jag att hinna med både familjen och bryggeriet, säger Svensson.

Bryggningen ska dock Svensson stå ensam för även i fortsättningen. Där kommer inte Peter Iwers att få vara med ännu.

– Han har inte varit hembryggare, bara hemdrickare, avslutar Svensson.