Ännu ett bryggeri som flyttar till Ringön

Bildspel

Bild 1 av 4

I den blåa delen bredvid bussen kommer Två Feta Grisars nya bryggeri och taproom att ligga. Restaurangen placeras en bit till vänster utanför bild.

Nu är det klart att det blir ett tredje bryggeri på Ringön på Hisingen i Göteborg.

Det är Två Feta Grisar som lämnar sina lokaler i Aröd för att flytta in på den allt hetare Ringön. Vega har tidigare öppnat restaurang och några hundra meter därifrån ska Stigbergets öppna en restaurang vid sitt nya bryggeri.

– Ringön är hundra gånger bättre än Aröd, det är på Ringön det händer grejer. Vega och Stigbergets finns på plats och det är många andra restauranger på väg hit, säger Pontus Henryz på Två Feta Grisar när beernews.se besöker de nya lokalerna.

Ringövägen 10 blir den nya adressen, så det blir alltså inte i direkt anslutning til älven.

Precis som de andra bryggerierna på Ringön kommer även Två Feta Grisar att öppna en restaurang, där de är en av flera delägare.

– En anledning till att vi flyttar från Aröd är att vi vill ha fullständiga rättigheter och hyresvärden där var inte så förtjust i det.

Restaurangen blir på 200 kvadratmeter och Pontus gissar att de kommer att få rum med omkring 150 gäster. Utöver restaurang ska det även finnas ett taproom i bryggeridelen med provsmakningstillstånd, till att börja med.

– Det har vi redan ett tillstånd för så det kan gå hyfsat snabbt, säger Pontus.

Bryggeriet blir på drygt 350 kvadratmeter, lite mer än på Aröd, men med bättre möjlighet utnyttja lokalen i och med att takhöjden gör att man kan använda höglager. Befintlig utrustning ska flyttas från Aröd, så några större förändringar sker inte på den fronten.

– Men det är en kostym som vi kan växa i, vi skulle kunna öka produktionen hur mycket som helst.

Förutom restaurang och bryggeri ska även flera verksamheter in i byggnaden. Bland annat ska man kunna spela padel där, men det blir under ett annat bolag, som drivs av Pontus Henryz.

Runt årsskiftet ska lokalerna stå klara. Sen dröjer det en bit in i februari nästa år innan produktionen kan börja på bryggeriet. När restaurangen kan öppna hänger på tillståndsenheten i Göteborg.