Så smakar dagens tillfälliga nyheter

NYTT PÅ SYSTEMBOLAGET

Dagens nyheter på Systembolaget håller hög klass. Foto: Montage/Ssystembolaget.

Sex öl släpptes på Systembolaget i dag. Vi har provat dom och hittade god svensk öl men också en tysk och en belgisk höjdare.

Såväl Coppersmith´s som Göteborgs Nya Bryggeri har lyckats bra med sina lageröl, men den här gången hamnar de högsta betygen hos en tysk dubbelbock och en klassisk belgisk julöl.

Här är våra omdömen:

Coppersmiths The Pawn´s Unfiltered

440 ml, 27,90 kr, 5,2 %, Ljus lager modern stil/India pale lager

Ganska fruktig smak med en brödig maltbas och en lätt återhållsam beska som växer sig snäppet starkare i eftersmaken. Behagligt och lättdrucket.

Riegele Speziator Dunkel

330 ml, 24,90 kr, 7,5 %, Dubbelbock

Smakrikt med mjuka fruktiga toner, sirap, karamelltoner,russin och en lätt touch av alkoholen som ger komplexitet. Fyllig munkänsla och en behaglig avslutning åt det söta hållet. Mycket gott!

 

Göteborgs Nya Bryggeri Mörk Lager

330 ml, 19,90 kr, 5,6 %, Schwarzbier

Rostat med chokladtoner, mörkt bröd och en del brända toner som ger öleten ny dimension. En försiktig beska följer upp i avslutningen. God öl.

 

Brasserie d´Achouffe Mc Chouffe Brune

330 ml, 25,90 kr, 8,0 %, Belgisk mörk ale

En klassiker som är tillbaka och den gör ingen besviken. Åt det söta hållet med  lätta kryddtoner, jäst, lite farinsocker och en alkohol som landar perfekt i ölet. Lätt kryddig avslutning med frukttoner och literussin. Mycket god.

 

Boundary Forever Ago NEIPA

440 ml, 50,90 kr, 6,0 %, India pale ale

Fruktigt och juicigt med lätt tropiska toner och en lätt touch av gräs. God öl även om man inte når riktigt de nivåer som Dela och Cloudwater bjudit på i NEIPA-klassen de senaste veckorna.

 

Tiny Rebel Fizzy Bubby

330 ml, 22,80 kr, 4,8 %, Övrig öl

Väldigt mycket limesmak och väldigt lite öl. Uppfriskande om man gillar lime, men inte så mycket att komma med om man vill ha ölsmak. Och det vill man ju. För mycket lime helt enkelt.