Petur lanserar sajt för alkoholfria öl

Petur Olafsson lanserar en sajt som har fokus på alkoholfri öl. Foto: Privat.

Fokus på viktnedgång fick Petur Olafsson att intressera sig mer för alkoholfri öl. Nu lanserar han en hemsida där den typen av öl lyfts fram.

 

Det är en imponerande resa som Petur Olafsson har gjort. Hela 60 kilo har försvunnit och det går förstås inte att göra om man slarvar med mat eller dryck. Han har helt avstått alkohol under den här perioden och det har gjort att intresset för alkoholfria öl ökat.

– Jag tänkte först att jag inte skulle dricka några öl alls, men sedan provade jag några alkoholfria och sedan blev det mer systematiskt, berättar Olafsson.

Intresset växte sig starkare och det landade i tankar på att skapa en sajt för alkoholfri öl.

– Det finns en hälsotrend och allt fler producerar alkoholfri öl i dag. Det finns absolut ett intresse. Jag kommer att hålla koll på kalorierna och ha med en innehållsförteckning på sajten.

Nonallco.se heter sajten som växt fram och där ska alla som gillar alkoholfria öl kunna känna sig välkomna.

– Sajten är inte för ölnördar utan mer för folk som vill leva hälsosamt och även för nykterister. Visst kan det bli lite nörderi ibland, men det får inte bli för mycket. Jag tror att det finns en lucka att fylla här, säger Olafsson.

Målet är att få med alla alkoholfria öl som finns på den svenska marknaden, och även de som går att beställa till Sverige. De kommer att betygsättas och förhoppningen är att hans arbete ska leda till att fler lär sig mer om den här typen av öl.

– Jag utgår från att läsarna inte kan så mycket om öl, alla vet säkert inte vad det innebär med alla ölstilar.

Utöver betygen kommer han också att presentera artiklar på sajten. Han ser utvecklingen för alkoholfria öl som väldigt positiv och både hoppas och tror att utvecklingen fortsätter.

– Öl kan vara väldigt socialt och i dag är de här ölen så bra att de platsar i den livsstilen.