Nyheter

Anna tar med klassisk pilsner till en öde ö

Anna Claesson ser frem emot flytten till Göteborg. Foto: Ronny Karlsson.

Anna Claesson tar helst av allt med en klassisk pilsner till en öde ö. Det och mer får du veta av henne svar igår sommarserie.

 

Claesson driver Fermenterna tillsammans med Niclas Aronsson och här är alla hennes svar.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Det här året har jag varit så mycket i Fermenterarna-bubblan så jag måste säga att jag är imponerad över vår egen resa under det senaste året. Från att stå på lite skakiga, osäkra ben till att känna en självklarhet och stort självförtroende till vårt branchval och våra produkter. Jag känner mig så stolt och glad över all den fina respons vi fått de senaste året.

 

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Ja! Det tror jag verkligen. Jag tror att svenska folket törstar efter långa utekvällar som slutar med fuldans och flottiga falafelrullar!

 

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Det bästa har varit att vi vågade ta beslutet att flytta bryggeriet från Strömstad till Göteborg!

 

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Finns det kyl på ön? Tre stycken Pilsner Urquell i så fall.

 

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Jag har verkligen inte någon favorit när det kommer till mat&öl men nåtgot gött grönsaksbaserat käk med en fruktig pale ale eller krispig pilsner sitter ju aldrig fel.