Nyheter

Nu lanseras ölet som ska stoppa sexismen

Nu lanseras ölet som ska leda till en mer inkluderande bransch. Foto: Montage.

Brienne Allan rörde om en hel bransch när hon uppmanade till vittnesmål om sexism och rasism. Nu lanserar hennes bryggeri chansen att brygga ett öl som bevisar att man står bakom de förändringar som krävs.

 

Ni kan säkert den här historien nu. Brienne Allan på Notch Brewing gick via Instagram ut och bad om vittnesmål när det gäller hur kvinnor och etniska minoriteter behandlats fel på bryggerier, festivaler och i barer.

Hon fick över 700 svar och det hela spreds över världen.

Nu kommer en uppföljning när Notch Brewing, där Allan jobbar, lanserar ett nytt öl.

Brave Noise Pale Ale är ölet som man hoppas att många bryggerier runt om i världen ska brygga. Det ska markera att bryggeriet tar ställning emot rasism och sexism.

– Det ska bli en global collab för att skapa säkra arbetsplatser och inkluderande miljöer, vi kräver att bryggerierna som deltar är transparanta med sin policy och garanterar att det här är ett långsiktigt arbete, säger Allan enligt sajten American Craft Beer.

Hon och hela hennes arbetsplats hoppas nu att bryggerier runt om i världen ställer sig bakom det här och skapar ett öl som blir startskottet för en mer inkluderande ölbransch.

– Genom att stå sida vid sida med oss nu, blir du en del av en rörelse som ska förändra något som skulle förändrats för länge sedan, säger Allan.

Nu återstår att se hur många bryggerier som kommer att brygga ölet. Kanske är det på gång hos en del svenska bryggerier?

De bryggerier som vill delta kan anmäla sig på sajten BraveNoiseBeer.