Stort samarbete ska stoppa sexism i USA

Brewers Association ska driva på för att få bort sexism och rasism på amerikanske bryggerier och barer. Foto: Montage.

Anklagelserna om sexism och rasism inom ölbranschen har fått stor uppmärksamhet. Nu ska flera stora ölorganisationer i USA gå samman för att jobba med frågan.

Det var i söndags som Beernews berättade om bryggaren Brianne Allans initiativ där hon uppmanade personer som blivit utsatta för rasism eller sexism att berätta om det.

Gensvaret blev stort och redan i söndags fanns över 700 berättelser publicerade. Där vittnades det om hur kvinnor behandlas i ölbranschen och dessutom fanns en hel del berättelser om rasism.

Anklagelserna riktades mot såväl bryggerier och barer som festivaler.

De många vittnesmålen har spridits snabbt över världen och verkar också ha tagit på allvar på en hel del håll. Flera välkända bryggerier har gjort gjort sig av med högt uppsatta personer som anklagats i dessa berättelser och nu ska flera amerikanska organisationer gå samman för att jobba med frågan.

Brewers Association har bjudit in American Society of Brewing Chemists, the Craft Beer HR Professionals Group, the Master Brewers Association of the Americans  och Pink Boots Society till att medverka  i arbetet med att skapa en sundare kultur på bryggerier och i barer.

Man kommer också att göra om i programmet för Craft Beer Conference i höst och då lägga till punkter som handlar om HR-frågor på bryggerier.

Brewers Associations medlemmar får också halva priset på tjänster från konsultföretaget WeVow, som specialiserar sig på att jobba förebyggande mot sexism på arbetsplatser.