Fulltid på Åbro när exporten tar fart

Åbro låter nu alla sina anställda jobb full tid, mycket tack vare exporten till Storbritannien. Foto: Åbro.

Nu är Åbro redo att ta bort korttidsarbetet och låta alla anställda jobba full tid. En viktig anledning är att de brittiska pubarna öppnat igen.

 

Åbro har som många andra företag jobbat mer permitteringar under pandemin. Under våren har det handlat om säljorganisationen som inte gått för fullt, men in om kort ska det bli ändring på det. När det gäller produktionen är det full fart redan.

Vd Henrik Dunge märkte av ett ökat tryck på försäljningen ett par veckor innan de brittiska pubarna öppnade.

– Då började det komma in ordrar igen och sen kom en bra skjuts när de öppnade upp och i och med att ännu mer öppnade i måndags ser vi en rejäl uppgång på den brittiska marknaden, säger han till Vimmerby Tidning.

Dunger ser exporten till Storbritannien som ett viktigt steg på vägen tillbaka till det normala, och även exporten till Australien har tagit fart.

Däremot är gränshandeln fortfarande i princip död. På den svenska marknaden har Åbro haft en bra utveckling på Systembolaget, medan försäljningen till krogar gått tungt.

Nu hoppas man på att bland annat fotbolls-EM ska bidra till att svenskarna vill gå ut och dricka en öl och se en match.

– Vi är positiva och tror på en bra sommar, den kan inte bli sämre än i fjol i alla fall, och då ska man komma ihåg att vi hade bra väder och restaurangerna hade öppet hela sommaren om än med en del restriktioner. I takt med att smittspridningen minskar och vaccineringen ökar kommer det att lossna och det finns absolut ett uppdämt behov och jag tror att det kan lossna och vända ganska snabbt när det väl sker och vi står väl rustade för att möta uppgången, säger Henrik Dunge, till Vimmerby Tidning.