Almanac satsar på sitt eget bryggeri

Almanac i Kalifornien har bryggt öl i sju år. Nu är det dags att satsa på ett eget bryggeri och dessutom köper man 4000 ekfat.

Almanac har genom året blivit ett populärt bryggeri både i USA och i andra länder. Deras suröl och fatlagringar har ofta blivit uppskattade produkter.

Men grundarna Damian Fagan och Jesse Friedman har så här långt bryggt hos kollegor och även hyrt plats för sina fat. Nu ska det bli ändring på det.

I höst öppnar Almanac sitt eget bryggeri och dessutom ska där finnas ett tap room och en uteservering. Bryggeriet blir på cirka 2400 liter och dessutom köps det in hela 4000 ekfat för att hantera lagringen.

Bryggeriet kommer att ligga i Alameda nära Oakland i Kalifornien och bryggeriet är beläget i före detta militära lokaler.

Almanac har i dag distribution i 26 olika amerikanska delstater. I december i fjol öppnade man sitt första egna tap room i San Fransisco och det skapade speciella känslor.

– Det var första gången vi fick sälja våra öl direkt till våra kunder, säger Friedman till sajten SF Eater.

Även bryggeriet kommer säkert att få en hel del gäster från San Fransisco. Under 2019 invigs en helt ny färjeterminal precis bredvid bryggeriet, och dit kommer det att gå färjor från San Fransisco.

Läs hela artikeln här.