1500 personer sökte jobbet som inte finns

1500 personer sökte under torsdagen jobbet som ölprovare hos Poppels. Foto: Poppels.

1500 personer sökte jobbet som ölprovare på Poppels under torsdagen. Problemet? Att det är första april i dag.

Poppels aprilskämt satte riktigt fart på följarna i sociala media. Man gick ut med att man sökte en ölprovare som skulle jobba nära huvudbryggaren Daniel Granath och vara med och prova Poppels olika öl.

– En del fattade att det var ett skämt, andra gjorde det inte. Det var nog därför det blev populärt, säger Magnus Pettersson på Poppels.

Det ramlade som mest in 100 ansökningar på en timma och under tidig torsdagskväll hade 600 personer sökt jobbet. Under fredagen konstaterades att hela 1500 personer hade visat intresse för jobbet och hört av sig till Poppels med en ansökan. När man skickade sin ansökan fick man beskedet om att det var ett aprilskämt.

– Vi hade egen personal som undrade vad det där var för ett jobb och vi hade en kollega i branschen som hörde av sig och undrade hur vi skulle lösa allt med den tjänsten, säger Pettersson.

Poppels har över 50 000 följare på Facebook och givetvis var det många som såg inlägget. För Magnus Pettersson blev det en riktigt underhållande dag.

– Vi fick många roliga kommentarer, någon undrade om man fick jobba hemifrån. Och någon hävdade att han haft det jobbet i flera år och undrade om han kan få betalt retroaktivt.