Ny chans att få prova lagrade favoriterna

Thomas Hardy´s Ale från 2004 till 2008 släpps på fem ölbarer i Sverige. Foto: Pressbild.

Missade du att köpa lagrad Thomas Hardy´s Ale på Systembolaget? Nu får du chansen igen att dricka ölen på fem olika krogar i Sverige.

Thomas Hardy´s Ale är ett hyllat barley wine som dessutom ofta blir godare av att lagras. Därför är det många som var på hugget tidigare i mars när ett mindre antal flaskor av årgångarna 2004 till 2008 släpptes på Systembolaget.

Flaskorna tog slut riktigt snabbt slut och efterfrågan var betydligt större än tillgången. Men nu kommer en ny chans att dricka ölen. Fem barer runt om i Sverige kommer nämligen att servera smakprov på de här årgångarna 16 april.

– Det här är de sista vi har kvar av de ölen, nu finns det inte en enda flaska kvar hos oss, säger Mikael Porsklint på importören Wicked Wine.

Han har själva provat Thomas Hardy´s som var bryggda på 1970-talet och tycker att ölet är ett av de bästa som finns.

– Håret reser sig och man känner en väldig respekt för ölet när det är så gammalt. Nu blir det här en chans att dricka öl med en nördig polare och prova lite olika årgångar, säger Porsklint.

Det är Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm, Bishops Gustav i Malmö samt Bishops Arms barer i Sundbyberg, Eskilstuna och Lund som kommer att vara med på evenemanget och servera de runt 15 år gamla ölen. Även flaskor med Thomas Hardy´s Ale 2020 kommer att finnas tillgängliga för den som vill känna skillnaden på den nyaste årgången jämfört med de lagrade.